Zekerheid in brandveiligheid

Als specialist in brandwerende afdichtingen, speciale omkastingen en brandwerendeschilderwerken zorgt REI International voor de (passieve) brandbeveiliging van bedrijven en instellingen.

Louis Van Rompaey richtte het bedrijf in 2014 op. Ondertussen is zijn zoon Frederik mee aan boord gestapt. Ook Koen Geurden stapte in en richtte vorig jaar mee REI FIRE PAINTINGS op. “Ik was vroeger brandweercommandant in Hasselt”, zegt Louis Van Rompaey.“ Toen ik na dertig jaar vertrok, richtte ik het adviesbureaugroep FJK op. We zorgen voor metingen en berekeningen op vlak van de brandlast, straling en stalen constructies.”

Ondertussen merkte Louis dat de wetgeving en vereisten op het vlak van brandwerende afdichtingen alsmaar complexer werden. “Het is te ingewikkeld voor bedrijven, instellingen en kleine zelfstandigen om dat allemaal zelf op te blijven volgen”, weet Louis. “Wij nemen dit gespecialiseerde werk graag uithanden. Achteraf bezorgen we de klant de nodige attesten waarmee hij een voordeligere brandverzekering kan krijgen. Het gaat dus over investeringen die lonen.”

Klinkende namen

Rei International is nog maar vier jaar actief en kan nu al een mooie referentielijst voorleggen. “Heel wat bouwbedrijven en aannemers hebben de weg naar ons gevonden”, zegt Louis. ”Denk maar aan Cordeel, Heijmans, Kumpen, Fabricom, Imtech en de Antwerpse Bouwwerken. Ook ziekenhuizen (AZ Sint-Maarten Mechelen, ZOL Genk, Ziekenhuis Maas en Kempen Maaseik), rusthuizen en scholen behoren tot ons klantenbestand. En de vraag naar behandelingen met brandwerende verf blijft groeien. Dat komt omdat er in de moderne architectuur vaak metalen structuren worden gebruikt. Die structuren behandelen we met brandwerende coating. Daardoor is de metaalconstructie tot 120 minuten langer beschermd tegen de hitte.”

Hoge kwaliteitsnormen

“We vinden het erg belangrijk dat we werk leveren van hoge kwaliteit. We zijn trots op ons VCA-certificaat. Dat bewijst immers dat wij ons werk uitvoeren met respect voor veiligheid, gezondheid en milieu. En ook Fireforum, een orgaan van Agoria, heeft ons ook gecertificeerd om de hoge kwaliteit van ons uitgevoerde werk”, besluit Louis.

Nieuw bedrijfspand

Het huidige pand van REI International in Kiewit is ondertussen te klein geworden. “We kijken uit naar een nieuwe bedrijfsruimte mét toonzaal. Dan kunnen we kleine zelfstandigen beter kennis laten maken met onze producten en diensten. Maar dat zijn plannen voor 2019”, blikt Louis alvast vooruit.

Logo REI Fire Paintings
Locatie REI Fire Paintings
Zuiderring 34b - 3600 Genk
TelefoonREI Fire Paintings

+32 (0)468 16 80 66

Mail REI Fire Paintings

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners : Brandwerende Verfsystemen

Logo Sika

Logo International

Copyright © reifirepaintings.be | Privacy

Website by itsme.design